Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen EPD's

In Nederlandse zorgorganisaties wordt een groot aantal verschillende EPD-informatiesystemen gebruikt. De specialisten van de Zorginformatiegroep hebben ruim zeven jaar ervaring met EPD-projecten in de Nederlandse gezondheidszorg. Het valt hen op dat er op het gebied van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid veel verschillen zijn tussen de verschillende EPD-informatiesystemen maar dat deze verschillen helaas weinig transparant zijn.

De zorgprofessionals zijn de experts

De zorgprofessionals zijn de belangrijkste gebruikers van deze EPD-informatiesystemen omdat ze er veelal dagelijks mee werken. Zij weten het beste welke aspecten wel en welke aspecten niet goed werken.

EPDmeter geeft zorgprofessionals een stem

EPDmeter vindt dat de stem van de zorgprofessional luid en duidelijk zou moeten klinken in alle EPD-projecten in Nederland. Daarom bieden wij een platform aan waarop Nederlandse zorgprofessionals hun stem kunnen laten horen en maken wij inzichtelijk wat Nederlandse zorgprofessionals vinden van het EPD waarmee ze werken.

EPDmeter geeft input voor verbetering

Op basis van alle input van de zorgprofessionals kan eenvoudig worden afgeleid in welke verbeteringen zorgorganisaties en EPD-leveranciers het beste kunnen investeren. Op deze manier wil EPDmeter een bijdrage leveren aan het verhogen van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van EPD-systemen voor alle zorgprofessionals in Nederland.

EPDmeter is onafhankelijk

EPDmeter is een initiatief van de Zorginformatiegroep. De Zorginformatiegroep is een onafhankelijk adviesbureau dat bestaat uit zelfstandige adviseurs en interim professionals gespecialiseerd in informatievraagstukken in de zorg. De adviseurs van de Zorginformatiegroep hebben ervaring met een groot aantal verschillende producten en leveranciers. Zorgorganisaties maken gebruik van de diensten van de Zorginformatiegroep vanwege de kennis, ervaring en onafhankelijkheid van de aangesloten adviseurs. Het is voor de Zorginformatiegroep daarom essentieel dat de onafhankelijkheid van haar adviseurs en haar diensten, waaronder EPDmeter.nl, wordt bewaakt.